مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

امروزه در دادگاه‌ها يكي از رايج‌ترين پرونده‌هاي موجود، پرونده‌هاي مربوط به طلاق است. طلاق توافقي يكي از انواع طلاق است كه زماني اتفاق مي‌افتد كه زن و شوهر بنا به هر دليلي به اين نتيجه مي‌رسند كه ديگر قادر به زندگي مشترك با هم نيستند بنابراين با رضايت دوجانبه تصميم به جدايي و طلاق مي‌گيرند.

براي طلاق توافقي زن و شوهر بايد در رابطه با كليه مسائلي كه مربوط به زندگي مشتركشان مي‌شود با يكديگر به تفاهم و توفق برسند اين مسائل از قبيل حضانت فرزندان، نفقه زوجه و فرزندان، مهريه، جهيزيه و… است. اين مواردي كه زن و شوهر در آن تفاهم دارند براي دادگاه قابل قبول است و در گواهي عدم امكان سازشي كه از طرف دادگاه صادر مي‌شود، اين موارد ذكر مي‌شود. در هركدام از اين موارد اگر زن و شوهر باهم توافق نداشته باشند گواهي عدم امكان سازش از سوي دادگاه صادر نمي‌شود. ما در اين مقاله به بررسي طلاق توافقي و شرايط آن مي‌پردازيم.

 

توافق در مورد حضانت فرزندان

طبق ماده 1169 قانون مدني براي حضانت و نگهداري طفلي كه پدر و مادر او جدا زندگي مي‌كنند، مادر تا سن هفت سالگي اولويت دارد و پس از آن با پدر است.

تبصره اين ماده مي‌گويد كه بعد از هفت سالگي در صورت وجود اختلاف، حضانت فرزند با رعايت مصلحت كودك به تشخيص دادگاه تعيين مي‌شود. يعني در صورتي كه مصلحت طفل ايجاب كند كه بعد از سن هفت سالگي هنوز هم با مادر باشد دادگاه بدان راي مي‌دهد.

در طلاق توافقي والدين با توافق مي‌توانند وضعيت حضانت طفل را مشخص كنند.

به شما توصيه مي‌كنيم مقاله حضانت فرزند دختر را مطالعه فرماييد.

به شما توصيه مي‌كنيم مقاله حضانت فرزند پسر را مطالعه نماييد.

براي آشنايي با شرايط سلب حضانت از پدر مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

براي آشنايي با شرايط سلب حضانت از مادر مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

توافق در مورد ملاقات فرزندان

طبق ماده 1174 قانون مدني در صورتي كه به علت طلاق يا به هر جهت ديگر بين پدر و مادر طفل مفارقت باشد و با هم زندگي نكنند هر يك از پدر و مادر كه طفل تحت حضانت او نمي‌باشد حق ملاقات طفل خود را دارد. تعيين زمان و مكان ملاقات و ساير جزئيات مربوطه به آن در صورت اختلاف بين پدر و مادر با محكمه (دادگاه) است. پس هر پدر و مادري حق ملاقات فرند خود را دارد.

اين قرار ملاقات‌ها مي‌تواند در توافق‌نامه طلاق توافقي معين شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله ملاقات فرزند بعد از طلاق را مطالعه فرماييد.

توافق در مورد نفقه فرزندان

طبق ماده 1199 قانون مدني، نفقه فرزندان بر عهده پدر است و وظيفه و تكليف پدر است كه نفقه فرزندان را حتي اگر حضانت و سرپرستي آن‌ها با مادر باشد بپردازد.

اما گاهي اوقات مادر براي به دست آوردن حضانت فرزندان پرداخت نفقه را خود به عهده مي‌گيرد.

براي آشنايي با نحوه مطالبه نفقه فرزند از پدربزرگ مقاله مربوطه را مطالعه نماييد.

توافق در مورد جهيزيه

جهيزيه از اموال شخصي زوجه محسوب مي‌شود كه زن بعد از ازدواج، به منزل مشترك خود و شوهرش منتقل مي‌كند به زبان ساده‌تر جهيزيه مال زن است و مالك آن محسوب مي‌شود پس هر مالكي هم نسبت به مايملك خود حق هرگونه تصرفي دارد. بنابراين تعيين تكليف در مورد جهيزيه براي صدور گواهي عدم امكان سازش و انجام طلاق توافقي لازم است.

توصيه مي‌كنيم مقاله قانون استرداد جهيزيه را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله روش‌هاي استرداد جهيزيه را مطالعه فرماييد.

توافق در مورد مهريه

به عبارتي مهريه حق زن است و زن هر وقت كه بخواهد مي تواند آن را طلب كند.

توافق در مورد مهريه مي‌تواند به اين صورت باشد كه مثلا زن تمام يا بخشي از مهريه خود را مي‌بخشد يا اين كه قيد كند كه هيچ بخشي از آن را نمي‌بخشد و تمام مهريه خود را مي‌خواهد.

معمولا زن براي به دست آوردن امتيازاتي مثل حضانت فرزندان خود قسمتي يا تمام مهريه خود را مي‌بخشد. همه چيز در اين مورد بايد به طور دقيق و بدون ابهام در توافق‌نامه نوشته شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله طلاق در صورت بخشيدن مهريه را مطالعه فرماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله قانون مهريه را مطالعه فرماييد.

توافق در مورد نفقه

نفقه در قانون مدني به معني تامين نياز‌هاي شناخته‌شده و عرف معمول زن است.

در توافق‌نامه‌اي كه براي طلاق توافقي نوشته مي‌شود بايد ذكر شود كه آيا نفقه‌اي در ايام زوجيت مانده است كه شوهر پرداخت نكرده است و يا خير و اگر مانده مقدار و شرايط پرداخت آن هم بايد تعيين شده باشد.

در تمام اين مواردي كه ذكر شد چنانچه زن و شوهر به توافق نرسند، دادگاه از صادر كردن گواهي عدم امكان سازش خودداري خواهد كرد و در نتيجه امكان انجام طلاق توافقي ميسر نخواهد بود.

توصيه مي‌كنيم مقاله مطالبه نفقه را مطالعه فرماييد.

توصيه مي‌كنيم براي آشنايي با قواعد نفقه مقاله نفقه زن را مطالعه فرماييد.

جلسات مشاوره طلاق توافقي

طلاق توافقي نياز به مراجعه به مراكز مشاوره دارد كه اين جلسات بين 45 تا 60 روز طول مي‌كشد. مراجعه به مراكز مشاوره بايد قبل از دادخواست طلاق توافقي صورت بگيرد. زوجين بايد بعد از تمام شدن جلسات مشاوره برگه مشاوره را به دفتر خدمات قضايي بدهند و بعد از آن مي‌توانند دادخواست طلاق دهند.

دادگاه صالح براي طلاق توافقي

طبق بند 9 ماده 4 قانون حمايت خانواده، رسيدگي به طلاق از جمله طلاق توافقي در صلاحيت دادگاه خانواده است.

مراحل طلاق توافقي

زن و شوهر بعد از توافق در مورد مواردي كه در بالا گفته شد بايد به همراه يكديگر به يكي از دفاتر خدمات قضايي بروند و دادخواست طلاق توافقي را ثبت كنند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص طلاق توافقي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون طلاق توافقي پاسخ دهند .

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/8  ] [ ۱۷ ] [ vakiel ] [ ]

زندگي مشترك ممكن است به جدايي بكشد و در برخي از موارد زماني كه طرفين از همديگر كراهت دارند يا به هر دليلي امكان ادامه زندگي مشترك براي آن‌ها وجود ندارد با توافق يكديگر از هم جدا مي‌شوند كه اصطلاحا به اين نوع از جدايي طلاق توافقي مي‌گويند. آنچه كه در اين جا قصد بررسي آن را داريم خود موضوع طلاق توافقي نيست بلكه رجوع كردن از طلاق توافقي است. با توجه اينكه در طلاق توافقي طرفين هر دو خواستار جدايي هستند سوال اصلي كه مطرح است اين مي‌باشد كه آيا امكان رجوع از طلاق توافقي وجود دارد؟ آيا اراده شوهر براي رجوع از طلاق به تنهايي كافي است يا خير؟ يا رجوع هم بايد با توافق طرفين باشد؟

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : 

رجوع در طلاق توافقي

بررسي شرايط رجوع در طلاق توافقي

ثبت رجوع در طلاق توافقي

 

 

 

 

 

ماهيت طلاق توافقي

براي مشخص شدن اين موضوع كه آيا امكان رجوع از طلاق توافقي وجود دارد ابتداي امر بايد بررسي كرد كه ماهيت طلاق توافقي رجعي است يا بائن. در رابطه با اين موضوع دو ديدگاه ديده مي‌شود. به نظر گروهي ماهيت طلاق توافقي مانند طلاق مبارات است كه طرفين از يكديگر اكراه دارند پس نمي‌شود از آن رجوع كرد. اما نكته مهم اين است كه گاهي در طلاق توافقي اصلا مالي هبه نمي‌شود يا بذل مهريه وجود ندارد در حالي كه در طلاق مبارات اصولا بذل مهر و هبه عوض وجود دارد. از نظر گروهي ديگر طلاق توافقي از اقسام طلاق رجعي است و امكان رجوع از آن وجود دارد اما نظر غالب بر بائن بودن آن است.

رجوع از طلاق توافقي

بعد از بررسي دو نظر مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه طلاق توافقي اولا و بالذات رجعي است و امكان رجوع از آن وجود دارد. زيرا ممكن است كه طرفين از هم جدا شوند و در مقابل مرد تمام حق و حقوق زن را پرداخت نمايد و با اينكه از هم كراهت دارند اما نيازي نباشد تا زن عوضي را پرداخت كند. اما اگر شرايطي به وجود بيايد كه در هنگام طلاق توافقي زن مجبور شود عوض بپردازد يا از مهريه خود بگذرد كه در اين صورت اين طلاق توافقي زير مجموعه طلاق مبارات قرار مي‌گيرد. د‌ر صورتي كه طلا‌ق توافقي به شكل مبارات باشد با رعايت شرايط ر‌جوع د‌ر طلاق مبارات شوهر نمي‌تواند به زن خود رجوع كند مگر تحت يك استثنا. د‌ر طلاق مبارات فقط د‌ر صورتي حق ر‌جوع وجود دارد كه عوض هبه شده يا مهريه بذل شده به زن برگردد. يعني زن از بخشيدن مهريه‌اي كه بذل كرده منصرف شود يا اينكه بخواهد آن عوضي را كه هبه كرده است پس بگيرد. در اين صورت طلاق قابل رجوع است.

چگونگي رجوع در طلاق توافقي

د‌ر صورت توافقي بودن شرايط ر‌‌جوع از طلا‌‌ق همان گونه است كه د‌ر قانون مطرح شده است يعني بايد د‌‌ر زمان عده زن باشد. مرد مي‌تواند با كلام يا گفتار خود به همسرش رجوع كند و از او بخواهد كه به زندگي برگردد.

ثبت رجوع در طلاق توافقي

بر اساس ماده 20 قانون حمايت از خانواده رجوع از طلاق توافقي هم بايد در دفترخانه‌اي كه طلاق صورتجلسه شده است ثبت شود. مرد يك ماه فرصت براي ثبت دارد. در صورتي كه طلاق توافقي از نوع رجعي بوده كه به آساني ثبت مي‌گردد. اما اگر از نوع مبارات بوده است در ابتدا اثبات مي‌گردد كه زن از بذل مهريه پشيمان است يا اينكه عوضي را كه داده پس گرفته است. بعد وقتي اين موضوع ثابت شد حالا مي‌توان رجوع از طلاق را ثبت كرد. قطعا عدم ثبت واقعه رجوع سبب مجازات از سوي قانونگذار است.

عدم امكان رجوع از طلاق توافقي

موانع رجو‌ع از طلا‌ق توافقي همان است كه ماده 1145 قانون مدني به طور كلي براي طلاق مطرح نموده است. از جمله طلاق زن يائسه و طلاق قبل از نزديكي به دليل نداشتن عده و همچنين طلاق بعد از سه بار وصلت متوالي و طلاق خلع و مبارات كه در اين خصوص پيش از اين گفته شده است كه در چه صورت امكان رجوع وجود دارد. نكته: معمولا زنان در طلاق توافقي تمام يا بخشي از مهريه خود را مي‌بخشند تا روند طلاق تسريع و همچنين حق رجوع از مرد سلب گردد.

سوالات متداول

آيا امكان رجوع از طلاق توافقي وجود دارد ؟

بله امكان رجوع هست اما طلاق توافقي عمدتا بائن است كه در متن به تفصيل پاسخ داده شده است.

چه كسي د‌ر طلاق توافقي بايد رجوع كند ؟

در صورت رجعي بودن طلاق مرد رجوع مي‌كند و در صورت بائن بودن مرد چنين حقي ندارد كه د‌ر متن به تفصيل پاسخ داده شده است.

آيا د‌ر طلاق تو‌افقي بايد رجوع از طلاق ثبت شود ؟

بله بايد رجوع ثبت شود و مرد در صورت عدم ثبت مجازات مي‌شود كه در متن به تفصيل پاسخ داده شده است. براي دريافت مشاوره در خصوص رجوع در طلاق توافقي مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام استفاده نماييد. وكيل دات كام پاسخگوي مشكلات حقوقي شما در سريع‌ترين زمان است. براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ر‌جوع د‌ر طلاق توافقي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ر‌جوع در طلاق تو‌افقي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع : رجوع در طلاق توافقي

امتیاز:
بازدید: 29
برچسب:
:
[ 1399/9/1  ] [ ۱۱ ] [ vakiel ] [ ]

يكي از امور مهم كه در زمان پايان زندگي مشترك به آن پرداخته مي‌شود موضوع حضانت و سرپرستي فرزند است. گاهي زوجين در خصوص حضانت فرزند با هم توافق مي‌كنند و تصميم لازم را در مفاد طلاق توافقي خود مشخص مي‌كنند. اما در برخي موارد طرفين در مورد حضانت و سرپرستي كودك نمي‌توانند با هم توافق كنند در اين زمان است كه پاي قانون به ميان مي‌آيد و تصميم مقتضي را در اين خصوص مي‌گيرد. دادگاه با بررسي تمام جوانب در خصوص اينكه فرزند نزد چه كسي بايد بماند تصميم مي‌گيرد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : حضانت فرزند در طلاق توافقي

تعيين تكليف حضانت طفل در طلاق توافقي

 

 

 

 

تعيين تكليف حضانت فرزند در غير طلاق توافقي توسط  دادگاه

حضانت با ولايت متفاوت است. حضانت صرفا شامل نگهداري و پرورش فرزند است و ناظر بر حمايت و تربيت جسمي و رواني كودك است.

حضانت مانند يك تيغ دو لبه است كه از نظر قانوني حق و تكليف پدر و مادر است. از اين جهت تكليف است كه والدين موظف به سرپرستي از فرزند خود هستند و نمي‌توانند از زير بار اين مسئوليت شانه خالي كنند. از سوي ديگر يك حق است كه قانون براي والدين قائل شده است. هر يك از والدين اين حق را دارند كه فرزند خود را سرپرستي كنند.

قانون وضعيت حضانت را براي فرزند تا هفت سالگي و بعد از آن تا رسيدن به سن بلوغ شرعي مشخص كرده است. در دادگاه نيز بر همين مبنا راي صادر مي‌شود. اما آنچه كه مقدم بر همه چيز است مصحلت كودك است. گاهي ممكن است دادگاه تصميم متفاوتي را كه به مصلحت كودك است بگيرد.

به طور مثال اگرچه تا 7 سالگي كودك مادر در اولويت حضانت است ولي اگر دادگاه بررسي كند و متوجه وجود موانعي در حضانت مادر شود ( به طور مثال فحشا و فساد اخلاقي مادر ) در اين صورت حضانت از مادر گرفته مي‌شود. يا اگر بعد از هفت سالگي براي دادگاه آشكار شود كه پدر صلاحيت حضانت از فرزند را به خاطر اعتياد به مواد يا مشروبات الكلي ندارد باز هم حضانت را به مادر مي‌دهد نه پدر. يعني در اين صورت حتي بعد از بلوغ هم حضانت با مادر خواهد بود.

در مقاله‌اي جداگانه به بررسي كامل موانع حضانت كه موجب سلب حضانت حتي پس از حكم دادگاه و يا با وجود توافق پرداخته‌ايم.

حضانت فرزند قبل از بلوغ

در هنگام طلاق براي تعيين تكليف وضعيت حضانت فرزند دادگاه تصميم مقتضي را مي‌گيرد. بر اساس ماده 1169 قانون مدني در حضانت كودك تا 7 سالگي مادر در اولويت است. در اين امر فرقي ميان دختر و پسر نيست. در اولويت بودن مادر به اين معني است كه در صورتي كه موانع حضانت وجود نداشته باشد دادگاه فرزند را به مادر مي‌سپارد.

نكته: سن بلوغ شرعي در دختران نه سال و در پسرا پانزده سال است.

بعد از گذشت 7 سال تا رسيدن به بلوغ شرعي پدر حضانت فرزندان را به عهده مي‌گيرد. در دختران از 7 سالگي تا نه سالگي و در پسران از هفت تا 15 سالگي يعني همان سن بلوغ شرعي حضانت با پدر است.

حضانت فرزند بعد از بلوغ

در صورتي كه كودك به سن بلوغ برسد ديگر حضانت معنايي ندارد. بعد از بلوغ اين خود فرزند است كه تصميم مي‌گيرد تا با كدام يك از والدين خود زندگي كند. اما بعد از بلوغ موضوع ولايت و قيمومت مطرح مي‌شود. تا رسيدن فرزند به سن قانوني 18 سال، پدر يا جد پدري نسبت به فرزند حق ولايت دارند كه اين متفاوت با حضانت است.

گرفتن حق حضانت فرزند در طلاق توافقي

زماني كه طرفين با توافق از يكديگر جدا مي‌شوند در رابطه با امور مهم مانند مهريه و حضانت فرزند از قبل با هم توافق مي‌كنند. از همين رو در هنگام طلاق توافقي دادگاه در مورد حضانت فرزند دخالت نمي‌كند و حضانت بر اساس توافق طرفين مشخص مي‌شود. در طلاق توافقي با اينكه حضانت طبق توافق طرفين است اما بايد تصميم بر اساس منافع و مصلحت فرزند باشد. اگر اين توافق بر خلاف مصلحت كودك باشد دادگاه مي‌تواند توافق را نپذيرد و تصميمي كه به صلاح كودك است اتخاذ كند.

هر زمان كه موانع حضانت براي والدين به وجود بيايد حتي بعد از صدور راي نهايي در خصوص حضانت طرف مقابل مي‌تواند مدارك خود را ارائه دهد و بر خلاف توافق حضانت فرزند را بگيرد.

اين توافق مي‌تواند حتي بر خلاف قانون باشد. به طور مثال اگرچه تا قبل از 7 سالگي مادر اولويت دارد اما زوجين مي‌توانند حضانت فرزند را حتي تا قبل از 7 سالگي به پدر اختصاص دهند. يا مي‌توانند بر خلاف قانون حضانت را بعد از 7 سال تا رسيدن به سن بلوغ باز هم به مادر بدهند.

 سوالات متداول

مادر تا چند سالگي حق حضانت فرزند را دارد ؟

تا سن 7 سالگي فرزند حضانت با مادر است.

در طلاق توافقي حضانت فرزند با چه كسي است ؟

بر اساس توافق طرفين در مورد حضانت تصميم گرفته مي‌شود.

حضانت بر فرزند تا چند سالگي است ؟

تا رسيدن به سن بلوغ شرعي والدين در مورد حضانت فرزند تصميم مي‌گيرند. بعد از بلوغ شرعي خود فرزند تصميم مي‌گيرد با كدام والد خود زندگي كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت فرزند در طلاق توافقي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت فرزند در طلاق توافقي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع : حضانت فرزند در طلاق توافقي

امتیاز:
بازدید: 23
برچسب:
:
[ 1399/8/17  ] [ ۰۸ ] [ vakiel ] [ ]

امروزه علي رغم تبليغات گسترده و توصيه خانواده‌ها مبني بر تشكيل خانواده و ازدواج نه تنها آمار ازدواج افزايش نيافته است بلكه با افزايش طلاق روبه‌رو هستيم. جدا شدن زوجين از يكديگر هر چقدر با رضايت طرفين و توافق آن‌ها نيز صورت بگيرد باز هم بار منفي را بر روي روح و روان آن‌ها بر جاي مي‌گذارد. در اينجا قانونگذار حقوقي را براي طرفين به خصوص زن كه پس از جدايي ممكن است پشتوانه مالي نداشته باشد در نظر مي‌گيرد تا مشكلات اقتصادي علاوه بر فشار رواني ناشي از طلاق به او تحميل نشود. يكي از اين حقوق اجرت المثل است كه در اين مطلب به توضيح اجرت المثل طلاق توافقي مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

اجرت المثل زن در طلاق توافقي

اجرت المثل در طلاق توافقي

نحوه محاسبه اجرت المثل در طلاق توافقي

اجرت المثل طلاق توافقي

 

 

 

 

 

 

اجرت المثل چيست ؟

اجرت المثل يعني تعيين اجرت و دستمزد يك عمل با توجه به دستمزدي كه ديگران از انجام همان كار مي‌گيرند. به عنوان مثال براي تعيين مزد فردي كه در روز دو وعده غذا مي‌پزد همان مبلغي كه يك آشپز در صورت پخت دو وعده غذا در روز مي‌گيرد را در نظر مي‌گيرند. اما در چه صورت اجرت المثل به انجام دهنده كار تعلق مي‌گيرد؟

۱ـ آن كار را مجاني و رايگان انجام نداده باشد.

۲ـ آن كار را براي رضاي خداوند و به قصد تبرع انجام نداده باشد.

اجرت المثل ايام زوجيت | اجرت المثل زن در طلاق توافقي

اجرت المثل ايام زوجيت مبلغي است كه مرد به زوجه (زن) بابت كارهايي كه قانونا به عهده نداشته ولي انجام داده پرداخت مي‌كند. اين كارها كارهايي مانند آشپزي كردن نظافت منزل و… از اين قبيل هستند.

مبلغ ثابت و معيني براي اجرت المثل وجود ندارد و كارشناس دادگاه با توجه به ميزان كار زوجه سطح تحصيلات او اشتغالش و… مبلغ اجرت المثل را تعيين مي‌كند. البته بايد توجه داشت مواردي كه قانونگذار از آن‌ها به عنوان تمكين ياد كرده است جزو وظايف شرعي و اصلي زوجه هستند و مستحق دريافت اجرت المثل نمي‌باشند بلكه خودداري از انجام آن‌ها و عدم تمكين ضمانت اجراي قانوني به دنبال دارد. مواردي مانند حسن معاشرت تربيت فرزندان انجام وظايف زناشويي و… جزو وظايف اصلي زوجه محسوب مي‌شوند.

نحوه دريافت اجرت المثل از دادگاه

زوجه پس از مراجعه به دادگاه و نوشتن دادخواست مبني بر دريافت اجرت المثل بايد اثبات نمايد كه انجام كارهاي منزل به دستور و درخواست همسرش بوده است و هيچ قصد تبرعي از انجام آن‌ها نداشته است. البته در اين مرحله قانونگذار سختگير نيست و تنها شهادت زن را براي اثبات كافي مي‌داند. پس از شهادت زن قاضي دادگاه يك كارشناس رسمي دادگستري را مامور محاسبه ميزان اجرت المثل او تعيين مي‌كند. بعد از محاسبه مبلغ اجرت المثل دادگاه زوج را مسئول پرداخت آن محسوب مي‌كند و زوج موظف مي‌شود آن را به طور نقد يا در مواردي با رضايت قانونگذار به صورت قسطي بپردازد.

نحوه محاسبه اجرت المثل زن در طلاق توافقي

تا چند سال پيش اجر‌ت المثل تنها زماني به زوجه تعلق مي‌گرفت كه زوجين در حال جدا شدن و طلاق بودند و حتما مي‌بايست اين درخواست طلاق از سوي زوج مي‌بود. اما با توجه به قانون جديد زن هر زمان كه بخواهد چه طلاق از سوي خودش باشد چه شوهرش و حتي در ايام زندگي مشترك با شوهرش نيز مي‌تواند دريافت اجرت المثل را از دادگاه بخواهد.

درباره طلاق توافقي دادگاه تعيين مبلغ اجرت المثل را به عهده طرفين و توافق آن‌ها گذاشته است و زوجين مي‌توانند با موافت يكديگر هر مبلغي را در نظر بگيرند و در اينجا قانونگذار موظف است تصميم آن‌ها را محترم بشمارد و از آن تبعيت كند. در صورتي كه زوجين در طلاق توافقي با يكديگر اتفاق نظر نداشته باشند و يا زوج بخواهد از پرداخت اجرت المثل سرباز زند دادگاه مي‌تواند با درخواست زوجه وارد عمل شده و ميزان آن را تعيين كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اجرت المثل زن در طلاق توافقي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اجرت المثل زن در طلاق توافقي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع :‌ اجرت المثل طلاق توافقي

امتیاز:
بازدید: 34
برچسب:
:
[ 1399/7/19  ] [ ۰۸ ] [ vakiel ] [ ]

امروزه در دادگاه‌ها يكي از رايج‌ترين پرونده‌هاي موجود، پرونده‌هاي مربوط به طلاق است. طلاق توافقي يكي از انواع طلاق است كه زماني اتفاق مي‌افتد كه زن و شوهر بنا به هر دليلي به اين نتيجه مي‌رسند كه ديگر قادر به زندگي مشترك با هم نيستند بنابراين تصميم به جدايي و طلاق مي‌گيرند.

براي طلاق توافقي زن و شوهر بايد در رابطه با كليه مسائلي كه مربوط به زندگي مشتركشان مي‌شود با يكديگر به تفاهم و توفق برسند اين مسائل از قبيل حضانت فرزندان، نفقه زوجه و فرزندان، مهريه، جهيزيه و… است. اين مواردي كه زن و شوهر در آن تفاهم دارند براي دادگاه قابل قبول است و در گواهي عدم امكان سازشي كه از طرف دادگاه صادر مي‌شود، اين موارد ذكر مي‌شود. در هركدام از اين موارد اگر زن و شوهر باهم توافق نداشته باشند گواهي عدم امكان سازش از سوي دادگاه صادر نمي‌شود. ما در اين مقاله به بررسي طلاق توافقي و شرايط آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع « طلاق توافقي

 

توافق در مورد حضانت فرزندان

طبق ماده 1169 قانون مدني براي حضانت و نگهداري طفلي كه پدر و مادر او جدا زندگي مي‌كنند، مادر تا سن هفت سالگي اولويت دارد و پس از آن با پدر است.

تبصره اين ماده مي‌گويد كه بعد از هفت سالگي در صورت وجود اختلاف، حضانت فرزند با رعايت مصلحت كودك به تشخيص دادگاه تعيين مي‌شود. يعني در صورتي كه مصلحت طفل ايجاب كند كه بعد از سن هفت سالگي هنوز هم با مادر باشد دادگاه بدان راي مي‌دهد.

در طلاق توافقي والدين با توافق مي‌توانند وضعيت حضانت طفل را مشخص كنند.

توافق در مورد ملاقات فرزندان

طبق ماده 1174 قانون مدني در صورتي كه به علت طلاق يا به هر جهت ديگر بين پدر و مادر طفل افتراق باشد و با هم زندگي نكنند هر يك از پدر و مادر كه طفل تحت حضانت او نمي‌باشد حق ملاقات طفل خود را دارد. تعيين زمان و مكان ملاقات و ساير جزئيات مربوطه به آن در صورت اختلاف بين پدر و مادر با محكمه (دادگاه) است. پس هر پدر و مادري حق ملاقات فرند خود را دارد.

اين قرار ملاقات‌ها مي‌تواند در توافق‌نامه طلاق توافقي معين شود.

توافق در مورد نفقه فرزندان

طبق ماده 1199 قانون مدني، نفقه فرزندان بر عهده پدر است و وظيفه و تكليف پدر است كه نفقه فرزندان را حتي اگر حضانت و سرپرستي آن‌ها با مادر باشد بپردازد.

اما گاهي اوقات مادر براي به دست آوردن حضانت فرزندان پرداخت نفقه را خود به عهده مي‌گيرد.

توافق در مورد جهيزيه

جهيزيه از اموال شخصي زوجه محسوب مي‌شود كه زن بعد از ازدواج، به منزل مشترك خود و شوهرش منتقل مي‌كند به زبان ساده‌تر جهيزيه مال زن است و مالك آن محسوب مي‌شود پس هر مالكي هم نسبت به مايملك خود حق هرگونه تصرفي دارد. بنابراين تعيين تكليف در مورد جهيزيه براي صدور گواهي عدم امكان سازش و انجام طلاق توافقي لازم است.

توافق در مورد مهريه

به عبارتي مهريه حق زن است و زن هر وقت كه بخواهد مي تواند آن را طلب كند.

توافق در مورد مهريه مي‌تواند به اين صورت باشد كه مثلا زن تمام يا بخشي از مهريه خود را مي‌بخشد يا اين كه قيد كند كه هيچ بخشي از آن را نمي‌بخشد و تمام مهريه خود را مي‌خواهد.

معمولا زن براي به دست آوردن امتيازاتي مثل حضانت فرزندان خود قسمتي يا تمام مهريه خود را مي‌بخشد. همه چيز در اين مورد بايد به طور دقيق و بدون ابهام در توافق‌نامه نوشته شود.

توافق در مورد نفقه

نفقه در قانون مدني به معني تامين نياز‌هاي شناخته‌شده و عرف معمول زن است.

در توافق‌نامه‌اي كه براي طلاق توافقي نوشته مي‌شود بايد ذكر شود كه آيا نفقه‌اي در ايام زوجيت مانده است كه شوهر پرداخت نكرده است و يا خير و اگر مانده مقدار و شرايط پرداخت آن هم بايد تعيين شده باشد.

در تمام اين مواردي كه ذكر شد چنانچه زن و شوهر به توافق نرسند، دادگاه از صادر كردن گواهي عدم امكان سازش خودداري خواهد كرد و در نتيجه امكان انجام طلاق توافقي ميسر نخواهد بود.

جلسات مشاوره طلاق توافقي

طلاق توافقي نياز به مراجعه به مراكز مشاوره دارد كه اين جلسات بين 45 تا 60 روز طول مي‌كشد. مراجعه به مراكز مشاوره بايد قبل از دادخواست طلاق توافقي صورت بگيرد. زوجين بايد بعد از تمام شدن جلسات مشاوره برگه مشاوره را به دفتر خدمات قضايي بدهند و بعد از آن مي‌توانند دادخواست طلاق دهند.

دادگاه صالح براي طلاق توافقي

طبق بند 9 ماده 4 قانون حمايت خانواده، رسيدگي به طلاق از جمله طلاق توافقي در صلاحيت دادگاه خانواده است.

مراحل طلاق توافقي

زن و شوهر بعد از توافق در مورد مواردي كه در بالا گفته شد بايد به همراه يكديگر به يكي از دفاتر خدمات قضايي بروند و دادخواست طلاق توافقي را ثبت كنند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شوراي حل اختلاف، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شوراي حل اختلاف پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع « طلاق توافقي

امتیاز:
بازدید: 72
برچسب:
:
[ 1399/5/5  ] [ ۱۶ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب